Ochrana člověka v mimořádných životních situacích 2012 – Bělský les

Aktuality, Projekty, Sport

 

V pátek 18. května 2012 se v Bělském lese uskutečnil již tradiční projektový den “Ochrana člověka v mimořádných životních situacích”. Projekt připravil Mgr. Josef Zajíc. Můžete si prohlédnout fotografie.

Z článku Mgr. Josefa Zajíce na webu Novinky.cz vybíráme:

Zatímco se žáci nižších ročníků pohybovali po lese pod vedením svých třídních učitelů, starší žáci běhali samostatně podle mapy pro orientační běh. Na jednotlivých kontrolních stanovištích plnili úkoly, které pro ně dílem připravili jejich učitelé a dílem příslušníci Městské policie Ostrava a mladí členové Českého svazu červeného kříže.

Děvčata a chlapci museli prokázat znalost dopravních značek, základních dopravních situací a vybavení jízdního kola. Po náročném běhu přesedli na připravená kola a pod dohledem příslušnic městské policie absolvovali jízdu zručnosti. Atraktivní pro děti byla střelba s laserové pistole. Střelnici členové  městské policie vybudovali v areálu Lesní školy. V zahradní restauraci Minigolf mladí členové ČSČK simulovali zraněné, které pak starší žáci museli správně ošetřit.

V závěru cvičení přijeli příslušníci jízdního oddílu městské policie. Předvedli dva krásné černé hřebce. Dětem vysvětlili jejich výživu, trénink a činnost při nenadálých situacích.

Celní správa se prezentovala technickým vozem mobilního dohledu KAPSCH. Nadstrážmistr Petr Svoboda a Jaromír Prokeš dětem vysvětlili použití auta v provozu na dálnici. Miláčkem, především pro malé děti, se stala  fenka, kterou cvičí podpraporčík Kamil Lacek z oddílu kynologie při vyhledávání drog a zbraní. Tisková mluvčí Celního ředitelství v Ostravě por. Ing. Pavla Zdobnická dětem podrobně vysvětlila další náplň práce Celní správy.

Okolo poledne přijel požární vůz Hasičského záchranného sboru z Ostravy – Hrabůvky. Posádka  dětem ukázala vybavení vozu a vysvětlila jeho použití.

Krásné počasí pomohlo k dobrým sportovním výkonům a nezapomenutelným zážitkům dětí.

Fotografie najdete TADY.

Náhled fotografií: