Napínavý turnaj: basketbalisté obsadili třetí příčku v kategorii IV.

Dne 26. února 2024 se tělocvična ZŠ Volgogradská stala dějištěm sportovního klání: uskutečnilo se zde obvodní kolo v basketbalu v kategorii IV. S účastí osmi škol byl tento turnaj nejen testem sportovních dovedností, ale také příležitostí pro týmy ukázat nadšení pro hru.

Naše škola, kterou tentokrát reprezentoval tým složený z hráčů Ambrože, Rady, Kusiaka, Gendy, Vrlíka, Machálka, Zlého a Blažka, vstoupila do turnaje s odhodláním ukázat svůj talent a vášeň pro basketbal. Tým byl schopen dominovat ve své základní skupině, kde se střetl s dalšími čtyřmi týmy. Skvělá taktika, kolektivní práce a individuální dovednosti hráčů přivedly naše hráče na první místo ve skupině.

Naše mužstvo podniklo všechny kroky k tomu, aby se dostalo do semifinále, kde jsme bohužel čelili silnému soupeři ze ZŠ Dvorského. Přes veškerou snahu a bojovnost jsme v semifinále utrpěli prohru.

I přes tuto těžkou ztrátu se naši hráči nevzdali a s hrdostí se postavili zápasu o 3. místo proti ZŠ Krestova. Byl to vyrovnaný souboj plný vášně a odhodlání, který nakonec skončil naší vítěznou notou.

Gratulujeme hráčům a věříme, že jejich úspěch bude inspirací pro další sportovce naší školy. Těšíme se na další sportovní výzvy a další šance ukázat, že ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova má nejen silnou vzdělávací tradici, ale také vynikajícího sportovního ducha.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Ondřej Cverna