Veselo s pejsky

Aktuality

Na začátku byla myšlenka podpořit pejsky strádající v útulku. Už první roky bylo jasné, že akce „SBÍRKA“ našla odezvu (rok 2021, rok 2020, rok 2019). Pod vánočním stromkem tak můžeme každoročně vídat hromady psího krmiva, dek a pelíšků, hraček a pamlsků. Už loňská sbírka dosahovala úžasných „rozměrů“ a ta letošní překonala všechny rekordy.

Velký dík jsem se snažila vyjádřit vystoupením rodinné smečky v také rekordním (zatím) počtu. Třetí vyučovací hodinu seděl celý první stupeň v tělocvičně a čekal, co letos pejsci předvedou. Ti přijeli v počtu šesti, z toho tři útulkoví. Představili se dětem prvky dogdancingu, ukázali několik kuriozit jako jízdu psa na skluzavce, výstup na plechové schůdky či přeskoky přes švihadlo. Ještě teď mě mrzí, že jsme s Annie zapomněly předvést působivý cvik – chůzi s kelímkem na hlavě (tedy té psí :-).

Na závěr byly do vystoupení zapojeny i děti, které nejdříve vytvořily z nohou dlouhý tunel, jímž někteří z pejsků proběhli, poté se několik dětí stalo „slalomovou tyčkou“ a pejsci měli další překážku k překonání. Cherry se ještě nechala drezúrovat v probíhání tunelu a pak už závěrečné „ňuhňání“ a… tak zase za rok!
Mezi svátky odvezu sbírku do útulku (možná ji rozdělím mezi dva) a napíšu o tom povídání.

Krásné a poklidné Vánoce všem.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Eva Panáčová