Sbírka pro pejsky 2020

Aktuality

Kdo hoří, zapaluje, takže jsem vděčná, že mám kolem sebe tak výrazně „hořlavý materiál“. Veliké DĚKUJI žákům naší školy (potažmo jejich rodičům) za tradiční předvánoční sbírku pro opuštěné pejsky.

Dětmarovický útulek se pro tentokrát sbírky vzdal ve prospěch druhých, musela jsem tedy najít nové odbytiště. Po zralé úvaze jsem nakonec zvolila hned dva příjemce.

Kamila

Tato dáma z Havířova už spoustu let pomáhá pejskům i jiným zvířatům. Osvojuje si je z útulků a stará se o ně. Kolem jejího domu pobíhá pět psů, mezi nimi si hrají kočky, v ohradách pak vegetují kozy, v přístřešku kvoká hromada slepic. Krom psů a koček je veškerá zvířena zachráněna před pekáčem. Paní Kamila má doslova srdce na dlani. O všechna zvířata se stará sama, jen s pomocí muže a syna. Mnohdy se musí hodně otáčet a kdo má doma nějaké to zvíře, ví, že zajistit zvířeti vše potřebné je také nápor na peněženku. A to už nemluvím o konících, pro něž má paní Kamila také slabost. A právě pro její nezištnou péči o zvířata jsme nasměrovala tentokrát část naší sbírky právě k ní. Ze všech věcí měla velkou radost a vzkazuje poděkování všem dětem, které se do sbírky zapojily.

Neposedné tlapky

Nezisková organizace sídlící ve Frýdku-Místku má také za cíl starost o opuštěné pejsky a kočičky. Dobrovolníci, kteří zde vypomáhají, se zaměřují na umísťování opuštěných či týraných zvířat do nových rodin, snaží se zajistit veterinární pomoc tam, kde je potřeba a není nikdo, kdo by se postaral. Také zajišťují zvířatům dočasnou péči a pomáhají, kde se dá. Zde putovala větší část sbírky. Když si sbírku přebírali, byli velice překvapeni množstvím a rozmanitostí darovaných věcí. Obdivovali obrovské zapojení žáků, neboť takovýmto množstvím darů se může pyšnit jen málokterá škola.

Mgr. Eva Panáčová