Vánoční psí sbírka 2021 – poděkování

Aktuality

Dne 29. prosince 2021 jsem navštívila psí útulek v Dětmarovicích, abych předala obrovskou materiální sbírku pocházející z naší tradiční školní akce.

Útulku šéfuje paní Sojková, žena na svém místě. Vlastně si zde ani nikoho jiného představit nedovedu. Paní Marcela je duší celého zařízení a osud pejsků jí není vůbec lhostejný. Ač ví, kolik mám doma už osvojených psů, přece jen to zkouší a oroduje, zda bychom si nevzali ještě jednoho. Nejstaršího psího dědulu, kterému pobyt ve studeném kotci – vzhledem k jeho věku snad 15-16 let – vůbec nesvědčí. Bohužel odpovídám, že zatím nikoho dalšího nepřibírám. Máme opravdu plný stav.

Vynosit z auta všechny ty granule, deky, piškoty, dobrotky… dalo zabrat. Vždyť každým rokem je sbírka vaší zásluhou větší a větší. Aby se do auta všechno vešlo, muselo být upraveno zvětšením prostoru odstraněním zadních sedadel. Také umístění sbírky v samotném útulku stává se oříškem. Věci umísťujeme v malé chodbičce, kam se už tím pádem nic jiného nevejde. Jsem hrdá na všechny děti a jejich rodinné příslušníky, kteří se na tak veliké sbírce podíleli. Pro příště plánuji rozdělit sbírku do více útulků či organizací zabývajících se pomocí zvířatům, zejména psům.

Po předání sbírky jako obvykle absolvuji obhlídku všech psích klientů útulku, abych je počastovala nějakým tím dobrým „dlabancem“. Všichni jsou nesmírně šťastní, když vidí sebemenší náznak laskavosti. Radostně vyskakují a ocásky si mohou uvrtět. Přestože je člověk odložil, přestože jim tolik ublížil, oni nezatrpkli a sní si o svém novém páníčkovi, který si pro ně jistě brzy přijde a pak budou spolu šťastní. Kéž by tomu tak bylo…!

Moc Vám děkuji za všechny pejsky.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Eva Panáčová