Mluvím, čtu a rozumím

…je název projektu podporující čtenářskou gramotnost, který jsme zahájili v minulém školním roce 2017/2018 Čtenářským maratonem a který je spolufinancován grantem Magistrátu města Ostravy.

Tento projekt pokračuje v tomto školním roce 2018/2019 několika akcemi.

V posledním zářijovém týdnu jsme v rámci tohoto projektu vyhlásili soutěž s názvem Komixujeme. O co jde tentokrát? Nakreslit komiksový příběh na téma šikany, domácího násilí, užívání drog, kyberšikany či závislosti… Soutěžit mohou jednotlivci, popř. dvojice od 5. – 9. ročníku. Další informace obdržíte v hodinách výtvarné výchovy. Komiksy odevzdávejte vyučujícím výtvarné výchovy během října 2018. Komiksy vyhodnotíme v prvním listopadovém týdnu a na tři nejlepší práce v ročníku čeká odměna v podobě knihy, výtvarných potřeb. V koridoru školy se pak můžeme těšit na výstavu nejpovedenějších komiksů.

Pro ty, které kreslení komiksů příliš nezaujalo, tady máme další možnost, jak si zasoutěžit.

Přijďte v úterý 23. října 2018 ve 14 hodin do klubovny LUKIN a společně s členy Čtenářského klubu změřte své síly ve vědomostech z oblasti literatury. Akce má název Knihomolové a je určena pro žáky 6. – 9. ročníku. I zde se bude soutěžit o zajímavé knihy.  Přihlásit se můžete u pana učitele Dana Fešárka.

Pro ty menší v rámci projektu Mluvím, čtu a rozumím plánuje paní učitelka Eva Panáčová Jazykolamiádu. Ta proběhne ve dvou kategoriích: pro žáky 2., 3. tříd a 4. , 5. tříd. Své jazýčky si budou lámat žáci 1. stupně ve čtvrtek 8. listopadu 2018. Další informace k této akci budou ještě upřesněny.

Soutěžte s námi! Těšíme se na Vás.

Mgr. Lucie Kmošťáková