Mystery Skype – Izrael – Petah Tikva

V pondělí 23. dubna 2018 se uskutečnil náš druhý školní Mystery Skype hovor, tedy videokonference se zahraniční školou prostřednictvím programu Skype.

Cílem Mystery Skype je vždy to, aby žáci pomocí vhodně zvolených otázek odhalili, kde se nachází jejich Skype partneři. Skupinka žáků ze třídy VIII.A se pod vedením Mgr. Zuzany Kramarenkové v hodinách angličtiny poctivě připravovala, aby jejich otázky vedly co nejrychleji k cíli. A tak se jim podařilo poměrně snadno přijít na to, že jsme se dovolali do izraelského města Petah Tikva, které je od naší ostravské školy vzdálené skoro 4 000 km.

Prostřednictvím Skype hovoru jsme se ale rychle ocitli přímo v izraelské třídě – dozvěděli  jsme se, že se v Izraeli neznámkuje jako v Česku, ale boduje se od 0 do 100, že letní prázdniny trvají stejně jako v Česku a že ke Středozemnímu moři to mají od školy asi 15 minut.

Našim izraelským partnerům se podobně jako nám podařilo zjistit, že jsme z Česka, konkrétní město jim pak naši osmáci už jen malinko poradili.

Mgr. Václav Vávra

Prohlédněte si fotografie.