Nový mezinárodní projekt – An Apple a Day – Junk Food Away!

Zahajujeme nový mezinárodní projekt v rámci evropského eTwinningu: An Apple a Day – Junk Food Away!

eTwinning je aktivita Evropské komise zaměřená na online spolupráci mezi školami. V našem projektu budeme spolupracovat se školami v Lotyšsku a na Ukrajině. Původní anglický název projektu zní “An Apple a Day – Junk Food Away!”, v přeneseném českém překladu bychom mohli říct “Jablko denně – nezdravé jídlo pryč”.

Projekt tedy bude zaměřen na zdravou stravu, hlavním jazykem projektu bude angličtina. Všechny aktivity budou realizovány prostřednictvím ICT nástrojů. Na naší škole se projektu ujmou žáci 6. ročníku, kteří vytvoří vizitku naší školy, zahraničním partnerům představí ovoce a zeleninu našeho regionu, pokusí se sestavit vlastní jídelníček, vytvoří seznam škodlivých potravin, vyhodnotí dotazník žáků naší školy o jejich stravovacích návycích… úkolů bude více než dost! Hned příští týden nás čeká vytvoření projektového loga – každá škola do společného hlasování pošle tři nejlepší návrhy. Celý projekt skončí na konci května 2016.

Projekt bude hodnocen i podle toho, jaké ICT nástroje jsme v průběhu projektu použili. Už teď máme v plánu pracovat s Prezi, Sway, Google Prezentace, Replay, Storybird, PosterMyWall… Tak nám držte palce, ať se nám daří.

Partnerské školy a jejich weby: Lotyšsko a Ukrajina

Mgr. Václav Vávra