Recitační soutěž II. stupně – výsledky školního kola

V pondělí 13. 2. 2017 se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže žáků 2. stupně. Soutěžilo se ve 2 kategoriích. První kategorii tvořili mladší žáci (žáci 6. a 7. tříd), druhou kategorii žáci 8. a 9. tříd (starší žáci).

Všichni účinkující představili celou škálu soutěžních básní (od rozpustilých až po vážné) a předvedli velmi pěkné výkony.

Do obvodního kola postupují ze školního kola bohužel jen soutěžící z 1. a 2. místa v každé kategorii, takže není divu, že se o ně rozhořel lítý boj. Ale zatímco v kategorii starších žáků nebylo pochyb o postupu Petry Zanáškové z 9. A s básní Maminka od Jaroslava Seiferta a Barbory Mihokové z 8. A s úryvkem z básně Máj Karla Hynka Máchy, v kategorii mladších žáků už předvedené výkony tak jednoznačné nebyly. Nakonec zvítězil Vojtěch Ostrý s textem Jiřího Žáčka Kloboukovy trampoty. Do obvodního kola jej doprovodí z 2. místa Kristýna Bémová z 6. A.

Na 3. místě (bohužel  nepostupovém) se mezi mladšími žáky umístila Lucie Adamovská  (7. A) mezi staršími žáky Adéla Ostružková (8. A).

Další reprezentanti jednotlivých tříd ve školním kole recitační soutěže:

  • 6. A:      Martina Návratová, Kateřina Selecká, Adéla Stupková
  • 6. B:      Jana Drastichová, Jan Kamrád
  • 7. A:      Diana Adámková, Tereza Bittnerová, Jan Salga
  • 7. C:      Denis Derkáč
  • 8. A:      Martina Kašparová, Cvetka Marková, Jaroslav Maňásek, Veronika Vojcíková
  • 9. A:      Kristýna Gežová

Napsal Mgr. Dan Fešárek