Prototýpci 2024

Projekt “Třídy 3D badatelů IV” (aktivity hrazeny z rozpočtu statutárního města Ostrava) umožnil uskutečnit další z inovativních workshopů, které žáky motivují k objevování světa technologií a přírodních věd.

V rámci programu “Legotýpci” žáci VI. A  pracovali se školními výukovými sadami LEGO Education SPIKE Essential, které obsahují různé čidla, motory, světelné prvky a programovatelný hub. Žáci se zde nejen baví, ale zároveň se učí základům programování a týmové spolupráci při řešení různých problémů.

Program “Jsem Cyber Ninja”, který absolvovala IV. A, zase pomáhá dětem bezpečně se pohybovat v digitálním světě. Prostřednictvím interaktivních aktivit se učí, jak rozpoznat rizika a předcházet nebezpečnému chování na internetu. Na závěr si čtvrťáci odnesli i svůj vlastní “CyberNinja Kodex”.

Pro žáky VIII. A a VIII. B byl připraven program “Průzkumníci AI”, který je seznámil s technologiemi umělé inteligence a jejich etickými aspekty. Žáci měli možnost si nástroje AI vyzkoušet a lépe tak porozumět tomu, jak je využívat ve svém životě.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská