Třída VIII. A na školním výletě ve Vídni

Aktuality

Letošní školní výlet jsme naplánovali v jedné z hodin dějepisu. Každoročně totiž zaměřujeme náš výlet na historické období, které zrovna probíráme. V šesté třídě jsme vyrazili do archeoparku v Pavlově, v 7. třídě jsme obdivovali gotické památky v Praze a když jsme letos v dějepise probírali Habsburky a obdivovali jejich letní rezidenci v Schönbrunnu, bylo rozhodnuto. Po zjištění, že součástí zámeckého parku je i zoo, byla radost dvojnásobná.

Den D nastal ve středu 12. 6. 2024, už v 5:30 jsme vyrazili směr Vídeň. Zámek Schönbrunn předčil naše očekávání, obrovský komplex s více než 1400 pokoji nás ohromil. Čekala nás prohlídka několika pokojů, kde jsme si zopakovali vládu Františka Josefa I. a dozvěděli jsme se mnoho nového. Holky zase více zaujal příběh manželky Franze Josefa – Alžběty Bavorské, přezdívané Sissi.

Pokud nás zámek ohromil, pak bude těžké najít slovo, které by popsalo naše zážitky z návštěvy zoo. Kdo z vás viděl na vlastní oči pandu? Pozoroval krmení koal? Viděl potápět se ledního medvěda, tučňáky…? Byla to BOMBA, jak jsme se ve třídě další den jednohlasně shodli při hodnocení školního výletu.

A kam vyrazíme příští školní rok? Nevíme, ale každopádně už teď se těšíme.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Lucie Kmošťáková

filter: 0; jpegRotation: 0; fileterIntensity: 0.000000; filterMask: 0; module:1facing:0;
hw-remosaic: 0;
touch: (-1.0, -1.0);
modeInfo: ;
sceneMode: Hdr;
cct_value: 0;
AI_Scene: (-1, -1);
aec_lux: 0.0;
hist255: 0.0;
hist252~255: 0.0;
hist0~15: 0.0;