Beseda s Arnoštem Vašíčkem

Díky zapojení naší školy do Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ORP Ostrava II. se mohli žáci VIII. A, VIII. B a VIII. C seznámit se spisovatelem, scénáristou, cestovatelem, milovníkem záhad a tajemna panem Arnoštem Vašíčkem.

Co o besedě České tajemno napsali posluchači?

Hanka – beseda s Arnoštem Vašíčkem se mi moc líbila. Baví mě sledovat konspirační teorie, takže mě témata zaujala. Určitě bych ocenila další podobné besedy. Dokonce mě beseda bavila natolik, že jsem si o tématech doma zjišťovala něco více. Nejvíce mě zaujalo povídání o Vojtěchovi z Pernštejna, hradu Svojanov a o Hunech. Nakonec jsem si udělali i společnou fotografii!

Marek – Byla to dost zajímavá beseda, dozvěděl jsem se nové zajímavosti. Možná si někdy přečtu jednu z jeho knížek.

Michal – Beseda pana Vašíčka se moc povedla, téma bylo zajímavé a nebylo nudné. Moc se mi zalíbil hrad Svojanov svými paranormálními aktivitami a Ďáblova bible. Při poslouchání pana Vašíčka a jeho příběhů mě mrazilo po zádech.

Nicole – Mně se včerejší beseda moc líbila, protože pan Vašíček měl velice příjemný hlas a dobře se ho poslouchalo. Navíc mě hodně zajímají a ohromují tyto dalo by se říct strašidelné příběhy.

Nika – Před besedou jsem si myslela, že to bude nuda. Když jsem si něco o Arnoštu Vašíčkovi přečetla, trochu mě to zaujalo. A když jsem ho viděla naživo a on začal přesvědčivě vyprávět, tak jsem vnímala každé jeho slovo. Nejvíce mě dostalo, když začal vyprávět o tom, že je možná u Frýdku-Místku v kopci pohřben Atilla a že je hrobka prokletá. Ještě nikdy mě žádná beseda nebavila jako tahle.

Tomáš – Beseda byla velmi příjemná a některými částmi až tajemná. Líbilo se mi vypravování pana Arnošta Vašíčka o jeho záhadách. Nejvíce mě zaujal strašidelný hrad Svojanov s paranormálními jevy. Záhady mi přinesly nové informace o pohřebištích panovníka Atilly, které by se mohlo nacházet nedaleko Frýdku-Místku.

Prohlédněte si všechny fotografie.

Z reakcí žáků sestavila knihovnice Mgr. Lenka Jeřábková