Projektový den IV. S v přírodním parku Hrabovjanka

Aktuality

V úterý 15. 10. 2024 se žáci IV. S vypravili do přírodního parku Hrabovjanka v Ostravě-Hrabové. Tento den byl naplněn zážitky, učením a přírodními dobrodružstvími, které si děti určitě odnesou na dlouhou dobu.

Žáci se zapojili do celkem deseti různých aktivit, které byly pečlivě naplánovány s cílem prohloubit jejich znalosti o přírodě a ekologii. Mezi jednotlivými stanovišti byla například pozorování ptáků, botanické výzkumy nebo učení se o ekosystémech. Děti se dozvěděly mnohé o rostlinách a živočiších, které v parku žijí, a měly možnost si na vlastní kůži vyzkoušet různé metody sběru dat o přírodě.

Na závěr celého dopoledne si žáci zahráli šipkovanou na stezce Viléma Závady. Děti musely plnit různé úkoly, které prověřily jejich znalosti získané během dne, hledaly odpovědi na otázky a vyluštily tajenku k ukrytému pokladu. Šipkovaná byla nejen vzrušující, ale také poučná, nakonec veškerá snaha žáků ve hře byla odměněna objevením pokladu, což vyvolalo nadšení u všech zúčastněných.

Projektový den v Hrabovjance byl pro všechny účastníky skvělou příležitostí, jak se dozvědět něco nového a užít si školní den plný zábavy. Žáci se vrátili domů s radostí a spoustou zážitků, které si jistě rádi zopakují.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Eva Bartková