Dublin – jazykový pobyt

Ve dnech 21. – 29. října 2023 jsme měli jedinečnou příležitost zúčastnit se jazykového pobytu v Dublinu, který byl součástí projektu ‚‚Práce s nadanými žáky“ v rámci programu Erasmus+. Tohoto pobytu se zúčastnila Mgr. Martina Veřmiřovská, školní koordinátorka nadání, společně s Mgr. Janou Gořulovou a Mgr. Lucií Kmošťákovou.

Každý den dopoledne probíhala výuka angličtiny v Centre of English Studies Dublin. Výuka probíhala v malých skupinách, což nám umožnilo individuální přístup a zaměřit se jak na gramatiku, tak na procvičování konverzačních témat. Bylo to opravdu interaktivní a zajímavé. Navíc jsme měly možnost setkat se se spolužáky z různých koutů světa, což bylo nejen jazykově obohacující, ale také velmi inspirativní.

Odpoledne bylo věnováno poznávání pamětihodností a zajímavostí Dublinu a okolí. Bylo skvělé prohlubovat naše znalosti anglického jazyka a zároveň objevovat krásy této irské metropole. Ubytování bylo zajištěno u místních rodin, které nás přijaly naprosto úžasně. Společné večeře s nimi nám umožnily nejen ochutnat místní kulinářské speciality, ale také se více seznámit s irskými zvyklostmi a kulturou.

Celý jazykový pobyt byl velmi přínosný pro nás všechny. Získaly jsme nové znalosti, nové kontakty, zlepšily jsme si naše jazykové dovednosti a zároveň jsme si užily skvělý čas v krásném Dublinu.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská, Mgr. Jana Gořulová, Mgr. Lucie Kmošťáková