Evropský den jazyků 2023

Aktuality

I v tomto školním roce 2023/2024 se naše základní škola zapojila do Evropského dne jazyků, který se každoročně slaví 26. září. Cílem tohoto dne je oslava jazykové rozmanitosti v Evropě a podpora znalosti většího počtu cizích jazyků.

Naše škola se do akce zapojila širokou škálou aktivit, které se odehrávaly ve všech třídách od 2. do 9. ročníku. V hodinách cizích jazyků se žáci věnovali krátkým rozhovorům s ostatními žáky. Pro žáky byly připraveny i pracovní listy, na kterých se mohli procvičit v psaní, čtení a mluvení v cizích jazycích. Aktivity se odehrávaly nejen ve třídách, ale i ve školním atriu, kde si žáci mohli zahrát hry v různých jazycích.

Kromě toho se žáci zapojili i do aktivit mimo školu. Deváťáci se vydali na obchůzku kolem školy, aby vyzpovídali dospělé spoluobčany a zjistili, jakými cizími jazyky by se dorozuměli.

V rámci Evropského dne jazyků jsme se kromě tradiční angličtiny, němčiny a ruštiny věnovali také španělštině, francouzštině, slovenštině, řečtině, polštině a italštině. Žáci si procvičili své jazykové dovednosti a dozvěděli se mnoho zajímavých věcí o různých jazycích a kulturách.

Prohlédněte si výstupy z Evropského dne jazyků 2023.

Ing. Pavla Mokrá