Zoologická zahrada a zámek Lešná – šesťáci na výletě

Aktuality

Šesťáci z áčka a béčka se mohou pochlubit tím, že se právě vrátili z neuvěřitelného výletu do Zoologické zahrady a zámku Lešná u Zlína. Tento výlet se stal nejen vzrušujícím dobrodružstvím, ale také příležitosti pro žáky prohloubit své znalosti o přírodě a historii.

Ranní hodiny byly naplněny vzrušeným očekáváním, kdy se žáci sešli před školou a připravovali se na cestu do zoo. Po příjemné jízdě autobusem plného smíchu přijeli žáci na místo, kde je čekal nádherný svět divokých zvířat. První zastávkou byla návštěva zoo, která se rozkládá na prostoru více než 100 hektarů.

Děti byly ohromeny množstvím zvířat, která zde žijí. Bylo úžasné vidět, jak se jejich oči rozšířily nadšením, když zahlédly rejnoky, kapybary, lvy, tygry, slony, žirafy a mnoho dalších fascinujících tvorů.

Po tomto zážitku v zoo se žáci přesunuli do zámku Lešná, který se nachází přímo v areálu zoo. Tento malebný zámek je obklopen krásnými zahradami a parkem.

Žáci byli okouzleni nádhernou architekturou zámku a jeho historickým významem. Průvodci je provedli sály zámku a vyprávěli jim příběhy o minulosti a významných osobnostech, které zde žily. Žáci měli možnost obdivovat umělecká díla, cenné sbírky a detailně zdobené interiéry. Procházka zámeckým parkem byla taktéž velmi příjemným zážitkem, zejména ve chvílích, kdy vysvitlo sluníčko.

Návštěva zámku Lešná byla pro žáky nejen zábavná, ale také vzdělávací. Pomohla jim lépe porozumět historii a kultuře regionu. Každý žák měl možnost položit otázky a objevovat nové zajímavosti. Tato zkušenost jim rozšířila obzory a povzbudila jejich zájem o historii a umění.

Celý den strávený na výletě v zoo a zámku Lešná byl nezapomenutelným a obohacujícím zážitkem pro všechny žáky. Byla to příležitost nejen k zábavě a poznávání nových věcí, ale také k podpoře týmového ducha a přátelství mezi spolužáky. Žáci se vrátili domů plni vzpomínek a nových informací, které si s sebou odnesli z tohoto úžasného výletu. Žáci doufají, že takové výlety budou i nadále, aby měli další příležitosti objevovat, učit se a tvořit společné vzpomínky, které je budou provázet celým životem.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská