Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR 2023 – Michal na 14. místě v celostátním finále!

V úterý 13. června 2023 se na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice uskutečnilo velkolepé finále a vyvrcholení celoroční soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR.

Letošního 11. ročníku se zúčastnilo téměř 22 000 žáků 8. a 9. tříd základních škol z celé České republiky. I když se jedná o soutěž obsahově poměrně náročnou, je mezi žáky oblíbená. A tak – stejně jako v předchozích letech se do ní i letos zapojili žáci ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova.

Ze školního kola vzešli 3 nejúspěšnější žáci, kteří v prosinci 2022 postoupili do kola krajského. Michal Chytil, žák třídy IX. A, obsadil v krajském kole ve velké konkurenci krásné 4. místo a postoupil jako jediný reprezentant města Ostrava dále do celorepublikového finále.

Ve finálovém klání, které se skládalo nejen z testových úloh, ale i práce v laboratoři, mezi sebou poměřovalo své chemické znalosti a dovednosti 38 nejlepších mladých chemiků z celé republiky. Michal Chytil v náročném souboji nakonec obsadil krásné 14. místo!

Michalovi gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším studiu na střední škole…

Prohlédněte si fotografie.

Další fotografie na webu soutěže a výsledková listina i s přehledem cen.

Mgr. Martina Veřmiřovská