Škola v přírodě IV. S – aktuality a foto

Aktuality

Aktuální zprávy a fotografie ze školy v přírodě třídy IV. S:

  • 1. den – pondělí 29. května 2023: První den žáci IV. S vyšli na vrchol Pradědu, rozhlédli se po krajině na rozhledně vysílače a prošli dobrodružnou cestu podél vodopádů Bílé Opavy. Unaveni po 13 km, ale spokojeni došli do Karlovy Studánky. Prohlédněte si fotografie.
  • 2. den – úterý 30. května 2023: Druhý den dopoledne se nesl ve znamení mazlení a hlazení se zvířaty. Každý žák si mohl pochovat malé jehně a kůzle, některým tato mláďata očichala krk nebo zamečela či zabečela do ucha. Následovalo jelení safari. Pohladit jelena, nakrmit ho z ruky, sáhnout si na jeho ještě ochmýřené paroží bylo skutečným zážitkem. Poté žáky čekala túra na Rejvíz a procházka kolem Velkého mechového jezírka. Večerní hry byly jen sladkým bonbonem na závěr 🙂 Prohlédněte si fotografie.
  • 3. den – středa 31. května 2023: Třetí den se dá shrnout třemi slovy – jeskyně, hry, faunapark. Jeskyně s krápníky byla pro všechny zajímavá. Žáky čekala 6 km dlouhá stezka, kterou zvládli bez obtíží. Ve faunaparku všechny uchvátili tygři, surikaty a papoušci. Papouška Harryho si mohli žáci také zkusit nakrmit oříšky. Hry „Lízátkový závod“ a „Pašeráci“ ukončily nabitý den. Prohlédněte si fotografie.
  • 4. den – čtvrtek 1. června 2023: Čtvrtý den byl 1. června, proto žáci oslavili Den dětí. Celý den se nesl ve znamení překvapení. Nejprve dostali dárky, poté dopolední hra, kdy hlavní téma byl fotbalový míč, odpoledne zmrzlina v lázních, večer opékání a na závěr čekala na všechny stezka odvahy, kterou všichni zvládli se ctí. Prohlédněte si fotografie.
  • 5. den – pátek 2. června 2023: Poslední den si žáci užili menší výlet z Rýmařova do Rešova přes nádherné Rešovské vodopády. Potom už je čekala jen cesta autobusem zpět do Ostravy. Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Vlasta Opravilová