Školní chemický talent 2023

Letos se konal již 11. ročník oblíbené soutěže Hledáme nejlepšího chemika ČR a zájem byl opět obrovský.

Soutěž se koná pod záštitou Svazu chemického průmyslu ČR a za podpory řady významných firem chemického průmyslu.

Soutěž je tříkolová, poté následuje celostátní finále. První kolo soutěže se konalo přímo na naší škole, z něj jsme vybrali tři nejlepší žáky, kteří postoupili do kola druhého, které se konalo na SPŠCH Ostrava. V našem regionu se letos do soutěže zapojilo přes 2700 žáků z 97 základních škol a do druhého kola postoupilo 222 soutěžících. Do regionálního finále postoupilo 30 nejlepších.

Regionální kolo se uskutečnilo v chemických laboratořích SPŠCH Ostrava. Naší školu úspěšně reprezentoval Michal Chytil, žák třídy IX. A. Všichni účastníci regionálního finále dostali hodnotné ceny, jejichž slavnostní předání se uskutečnilo 1. února 2023 ve Velkém světě techniky.

Michal obsadil krásné 4. místo a postupuje do celorepublikového finále, které se uskuteční 13. června 2023 na Univerzitě Pardubice. Michalovi patří obrovská gratulace!

Soutěž Hledáme nejlepšího chemika ČR se těší stále rostoucí popularitě. Vždyť chemie je obor, který má mladé generaci co nabídnout. Kromě zábavy, poučení a soutěžního napětí je to i možnost dalšího životního směřování.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská