Malý starobělský okruh

V sobotu 19. 11. 2022 zahájil svou činnost turistický kroužek, který vedou na naší škole Mgr. Jiří Andrys a Mgr. Dan Fešárek.

První akcí se stal malý starobělský okruh. Účastníci se sešli ke společné vycházce na kraji Bělského lesa u restaurace Dakota v 08.30 hod. ráno. Vzhledem k mrazivému charakteru počasí se nás nakonec sešlo velmi málo. Kromě nás dvou se na místo srazu dostavily ještě 3 děti – Jan Chovanec (6. S), Anna Marie Baranová (5. třída) a Filip Schattke (2. třída). Filipa doprovodil k místu srazu jeho tatínek, který se na poslední chvíli nechal přemluvit a vyrazil na procházku s námi.
Třebaže naše skupinka nepatřila k nejpočetnějším, výlet se docela vydařil. Jak už jsem zmínil výše, bylo sice mrazivo, ale nepršelo a občas se mezi mraky prodralo i sluníčko, které činilo náš výlet snesitelnějším. Přesto někteří z nás docela vymrzli a prokřehli, proto jsme se rozhodli zahřát se v Staré Bělé a v restauraci Sokolovna teplým čajem a zbytek cesty pak dorazit autobusem.

Činnost turistického kroužku bude mít pochopitelně i pokračování. Nejbližší akcí bude výstup na haldu Emu. Měl by se uskutečnit 10. 12. 2022. O této vycházce Vás budeme včas informovat.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Dan Fešárek