Řemeslo má zlaté dno 2022 – 2. místo pro naši školu

Ve středu 5. října 2022 se vybraní žáci ze všech devátých ročníků zúčastnili v Kulturním domě K-Trio v Ostravě-Hrabůvce interaktivní soutěže v řemeslných a technických dovednostech s názvem Řemeslo má zlaté dno, kterou spolupořádaly střední odborné školy z Ostravy.

Žáci plnili na jednotlivých stanovištích nejrůznější úkoly, přičemž se seznámili s nabídkou oborů jednotlivých škol. Vyzkoušeli si například profesi obráběče strojů, obkladače, soustružníka, elektrikáře, automechanika, ošetřovatele, optometristy, mechanika-seřizovače, nutričního specialisty, aranžéra, kuchaře nebo barmana. Na akci jsme zhlédli i bohatý doprovodný program, který připravily buď střední školy nebo některé ostravské firmy. K vidění byly ukázky psovodů nebo práce Vězeňské služby. Mohli  jsme si také vyzkoušet výměnu oleje v automobilu pomocí virtuální reality. Žákům se zde představil i Moravskoslezský pakt zaměstnanosti, který zde představoval své aktivity pro výběr budoucí střední školy a povolání.

Všichni žáci byli při plnění úkolů velmi šikovní a zadané úkoly plnili zodpovědně a svědomitě. Družstvo žáků IX. B bylo tak úspěšné, že v konkurenci dalších 18 družstev z ostravských základních škol vybojovalo krásné 2. místo! Moc gratulujeme! Velké díky a uznání si zaslouží i všechna ostatní družstva!

Mgr. Martina Veřmiřovská

Prohlédněte si video: