Talentmanagement – exkurze: Google Praha, Národní muzeum Praha, Techmania Science Center Plzeň

Ve dnech 9. a 10. června 2022 proběhla cesta za poznáním v rámci projektu na podporu talentovaných žáků v oblasti přírodních a technických oborů „Třídy 3D badatelů II.“ (financovaného statutárním městem Ostrava).

Vybraní žáci 7. až 9. tříd během dvou dnů navštívili společnost Google Praha, Národní muzeum v Praze a Techmania Science Center v Plzni.

Byly to náročné dva dny, přesto jsme je zvládli a jsme plní emocí a dojmů.

A jak dvoudenní exkurzi hodnotí žáci?

  • Alex – Nejvíce mě bavila Techmania a Národní muzeum. Exkurze v Google byla za mě nudnější, protože jsme neměli takovou volnost.
  • Marek – Nejvíce se mi líbila Techmania (nahnutý dům, science show), bylo to velmi zajímavé a Prahu jsem si také užil.
  • Jana – Nejvíce se mi líbil Google, Národní muzeum (přírodovědecká expozice…),a Plzeň jsem si taky užila.
  • Jan – Nejvíce se mi líbilo ve společnosti Google a Techmania (science show), ale zbytek jsem si taky hodně užil. 
  • Hana – Líbilo se mi na všech místech, nejvíce asi v Techmanii, kde jsme se mohli podívat na science show, vyzkoušet si různé aktivity a podívat se do planetária. I expozice v Národním muzeu a prohlídka Googlu byla zajímavá. Mohli jsme trávit čas se spolužáky a také jsme se více seznámili s žáky ostatních tříd.
  • Laura – Líbilo se mi téměř všechno, ale kdybych měla vybrat nejlepší místo, tak by to byla ta Techmanie v Plzni a prohlídka ve společnosti Google. Za mě bylo určitě nejlepší to, že jsem se mohla seznámit s novými lidmi z naší školy.
  • Šimon – Nejvíce se mi líbilo Národní muzeum, kvůli jeho rozsáhlým sbírkám. Techmania Plzeň a přednáška v Googlu se mi taky líbily. 
  • Tomáš – Nejvíce se mi líbilo Národní muzeum svými rozsáhlými a unikátními exponáty. Také jsem si velmi užil Techmanii Plzeň, ale myslel jsem si, že se zde bude nacházet více exponátů. Nejméně jsem si užil Google, možná kvůli brzkému odjezdu.
  • Tomáš – Nejvíce se mi líbila návštěva Google. Dozvěděli jsme se, jak to tam funguje, jakou náplň práce můžeme v dané firmě vykonávat atd. Také mě zaujalo Národní muzeum. Také jsem se seznámil s mnoha novými lidmi.
  • Milan – Nejvíce se mi líbila návštěva Techmanie, mohli jsme zjistit, jak se natáčí film. V Národním muzeu mě zaujaly minerály. Návštěva Googlu se mi také moc líbila. Na penzionu jsme se seznámili s ostatními lidmi.
  • Adam – Na školní exkurzi se mi nejvíce líbil výlet do Techmanie Science centra, vyzkoušel jsem si tam hodně věcí, které nemůžu doma nebo ve škole vyzkoušet. Vyzkoušel jsem si například, jak funguje natáčení zpráv nebo jak fungují nějaké stroje. Dále jsme byli v Googlu v Praze, kde jsem se dozvěděl hodně věcí. Třeba jak funguje programování developing. Na exkurzi jsem se seznámil s hodně lidmi, se kterými jsem byl spokojený. Ubytování bylo čisté a krásné. Cesta zpátky do Ostravy byla dlouhá, náročná, ale stála za to.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská