Projektový den v ČNB – osmáci na výletě v Praze

Dne 26. května 2022 se naše třída VIII. D vydala na dvoudenní výlet do Prahy.

Po příjezdu do Prahy jsme jako první navštívili Národní muzeum. Podívali jsme se na výstavu Zázraky evoluce, Okna do pravěku a na Sály minerálů. Vše se nám moc líbilo a bylo to velmi zajímavé. Po návštěvě muzea jsme si prohlédli Pražský orloj, Karlův most a chrám sv. Víta na Pražském hradě. Nakonec jsme vyjeli lanovkou na Petřín a měli tak krásný výhled na celou Prahu. Po celodenním výletě Prahou jsme byli unaveni, ale všichni jsme si to velice užili. Večer jsme se přesunuli na hotel.

V pátek ráno jsme se nasnídali a poté jsme si sbalili věci a vyrazili jsme do České národní banky na projektovou výuku – Za měnou. Interaktivní forma besedy, vyplňování kvízů, vytváření si vlastních rozpočtů v ČNB byla zkušenost velice užitečná a hodně jsme se naučili. Vyzkoušeli jsme si různé hry, hádanky a rébusy. Dozvěděli jsme se, jak vypadají padělané peníze a jak pravé. Viděli jsme zlatou minci v hodnotě 100 milionu korun a spoustu dalších zajímavých věcí.

Po návštěvě jsme se vydali na nádraží a jeli jsme zpátky domů. Naše třída si tento výlet moc užila a nikomu by nevadilo, kdyby výlet byl o pár dní delší.
Všichni na něj budeme vzpomínat s úsměvem na tváři. Děkujeme naší paní učitelce třídní Pavlíně Zátopkové za to, jak dokázala vše skvěle zorganizovat.

Gabriela Zelenková, Klára Kochová a Olivie Kochová, třída VIII. D

Tento projektový den byl realizován v rámci projektu Šablony III – pův. ZŠ Klegova 27.

 

 

 

 

 

Prohlédněte si videa: