Jaké cukroví dostalo titul „NEJ“ roku 2021?
Soutěž, na naší škole s téměř dvacetiletou tradicí, přinesla i letos zajímavé novinky ze světa vánočního cukroví. Vedle obligátních vanilkových rohlíčků, perníčků či rumových kuliček mohli jsme ochutnat i netradiční krémové chutě. Ty také letos zabodovaly nejvíce. Cukrového klání se zúčastnilo bezmála 20 soutěžících, z toho někteří přinesli i více vzorků. Dle všech těchto skvělých kousků lze jednoznačně usoudit, že Vánoce roku 2021 budou oslaveny mimo jiné i výtečným – křehkým a na jazyku se rozplývajícím – cukrovím.
Výsledky:
- místo: Martin Fister ze VI. A za cukroví „Čoko dortík“
- místo: Nikol Josefusová z II. A za cukroví „Opilý Izidor“
- místo: Dominik Lešanovský z I. B za cukroví „Ořechové cukroví“
Cenu za estetický dojem – naaranžování cukroví s dekoračními prvky – získává: Lev Holtsev z II. A
Vítězný recept:
- Korpus: 220g másla, 250 g hladké mouky, 100g cukru, 80g kakaa, 1lžíce sody, 4 vejce, 250 ml mléka, 1 lžička soli
- Poleva: 200g čokolády, 140 g másla, 10 lžic mléka
- Postup: Ze všech surovin uděláme těsto. Poté pečeme 35 minut na 180 stupňů. Polevu připravíme šleháním ve vodní lázni. Zdobíme a pak krájíme na malé kousky.
Prohlédněte si fotografie.
Mgr. Eva Panáčová