Literární kvíz 2021

Ve čtvrtek 3. 6. 2021 proběhla na naší škole soutěž o znalostech současné literatury pro děti a mládež – literární kvíz. Do soutěže se přihlásili celkem 32 žáci z naší školy. Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií:

  • Mladší žáci – žáci 6. a 7. tříd (celkem 12 účastníků)
  • Starší žáci – žáci 8. a 9. tříd (celkem 20 účastníků)

Vzhledem k tomu, že jsme moderní škola, i vzhledem k tomu, že máme bohaté zkušenosti z distanční výuky, jsme se rozhodli uskutečnit soutěž ON-LINE. Proto žáci 8. a 9. tříd vyplňovali kvíz v počítačové učebně, zatímco účastníci ze 6. a 7. tříd si museli vystačit s tablety v žákovské knihovně.

Nejúspěšnější soutěžící v mladší kategorii se stala Kristýna Vildová. Z maximálního počtu 34 bodů jich získala 29. Spolu s ní budou v této kategorii oceněni Laura Kračmarová, Hana Vejmolová, Šimon Šnapka, Karolína Slaná a Barbora Šiblová.

Ve starší kategorii dosáhly 29 bodů 2 žákyně – Vendula Nohelová a Veronika Foldynová. Spolu s nimi budou pak ještě oceněny hodnotnými cenami Magdalena Slaná a Gabriella Budíková, jejichž soutěžní výsledky snesou ta nejpřísnější měřítka.

Na ostatní soutěžící čekají drobné upomínkové předměty.

Pochvalu za účast v soutěži a dosažené výsledky si však zaslouží všichni účastníci.

Všichni soutěžící byli s výsledky svých soutěžních prací seznámeni – pochopitelně opět prostřednictvím počítačové techniky.

Co říci závěrem? Snad jen, že jsme rádi a nesmírně si vážíme toho, že máme na naší škole tak zdatné čtenáře.

Prohlédněte si všechny fotografie.

Mgr. Dan Fešárek