Protože máme rádi soutěže, výzvy a úkoly, rozhodli jsme se uspořádat soutěž pro žáky druhého stupně ZŠ o největší pokrok ve hře FUTUR, kterou připravili autoři Bobříka informatiky.

Bobřík informatiky je předmětová soutěž podporovaná Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Pro letošní rok si autoři soutěže připravili mobilní vzdělávací informatickou hru FUTUR.

Jedná se o hádankovou hru, v níž hlavní hrdina pomáhá starostovi města bránit se útoku neznámého hackera a řeší problémy, jak obnovit informační systémy města (např. zablokování dveří, elektrárna, semafory, kvalita vody). Hra je vhodná právě pro žáky 2. stupně ZŠ, je vytvořena pro mobily a tablety s operačním systémem Android. Najdete ji v běžném shopu Google Play (Obchod Play) volně ke stažení.

“Zlý hacker se naboural do sítě plně automatizovaného města Futur. Způsobil řadu komplikací a město se ocitá na pokraji chaosu. Komplikace se samy, nevyřeší. Je třeba vrátit městu řád a odhalit viníka.“

Pokud se do hry zapojíte a budete se chtít pochlubit úspěchem, pište a posílejte screeny obrazovky do Google Učebny – Hra Futur.

Mgr. Martina Veřmiřovská