Mladý chemik 2021

Dne 26. 1. 2021 se uskutečnilo krajské kolo celostátní soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR.

Z podzimního školního kola se probojovali Lucie Kořenková (třída IX. A), Lucie Piontková (třída IX. A) a Ondřej Dvořák (třída IX. B). Ti krajské kolo absolvovali on-line. Bohužel krajské kolo provázely obrovské technické problémy, žáky systém neustále odpojoval, neukládal jim jejich výsledky a celých 70 minut se potýkali s problémy. Po uplynutí doby byli velmi zklamáni, protože díky těmto neustálým problémům nestihli vyplnit vše.

V Moravskoslezském kraji se tohoto krajského kola zúčastnilo 117 žáků, žák Ondřej Dvořák obsadil 11. – 12. místo a postupuje do dalšího kola.

Regionální finále se bude konat na SPŠCH Ostrava. Termín bude určen až podle vývoje epidemiologické situace. Děvčata se umístila přibližně v polovině soutěžního žebříčku. Vzhledem ke komplikacím, které testování provázelo, je to krásné umístění. Z celé České republiky se soutěže zúčastnilo téměř 9 400 žáků z 398 základních škol.

Všem třem zúčastněným žákům naší školy bych chtěla velmi poděkovat za vzornou reprezentaci školy a zejména za trpělivost při psaní krajského kola.

Mgr. Martina Veřmiřovská

Diplom: