Uzavřená škola – aktualizace 3

Vážení rodiče, milí žáci!

Děkujeme Vám za všechny odezvy, pozdravy a vzkazy. Současná situace je pro všechny mimořádně náročná, denně nás zaplavují nové informace a vše se z minuty na minutu mění. Zázemí naší školy je v provozu, snažíme se být s Vámi ve stálém kontaktu elektronickou nebo telefonickou formou. Učitelé pracují denně z domova na zadávání, opravách a komentářích k vypracovaným úkolům. Mnozí rodiče převzali dočasně úlohu pedagogů a s dětmi doma pravidelně probírají, procvičují a opakují zadané učivo. Pro obě strany je to náročné časově, často i technicky, mnohdy žáci zjišťují, že jsou pod větší kontrolou a není, na co se vymluvit… Věřím, že všichni děláme, co je v našich silách a Vašeho zodpovědného přístupu si vysoce cením. Aktuální učivo na další týden zveřejníme souhrnně na webu v pátek 20. 3. 2020

Změny se začínají svým způsobem týkat i budoucího školního roku. Zápis do 1. ročníku proběhne na naší škole v původním termínu, a to 1. a 2. dubna 2020. Jeho forma však bude pouze elektronická, bez přítomnosti budoucích prvňáčků. Musím říct, že osobní kontakt nám všem začíná docela chybět, ale nyní je důležitější zdraví.

Abychom se v karanténě věnovali i pozitivním myšlenkám, spustíme v nejbližších dnech hlasování v tzv. participativním rozpočtu pro žáky. Na účtu školy již přistálo 30 tisíc Kč z ÚMOb Ostrava-Jih, o jejichž využití rozhodují svým hlasováním právě žáci. Momentálně finalizujeme Vaše návrhy a o třech nejčastějších se bude hlasovat na webu školy.

Kromě přípravy úkolů pro distanční výuku se naše učitelky a vychovatelky školní družiny zapojily stejně jako většina republiky do šití ochranných roušek. Potřebujeme je nejen my, ale chceme pomoci i zaměstnankyním mateřských škol, které zůstaly v provozu pro děti rodičů zaměstnaných v bezpečnostních sborech, zdravotnictví, potravinářství apod. Pokud máte roušky navíc, můžete je nechat na vrátnici naší ZŠ v pracovních dnech od 8 do 10 hod., my je zodpovědně předáme dále.  

Přeji všem pevné zdraví a hodně optimismu! Společně to určitě zvládneme!

Mgr. Petra Kalousková, ředitelka školy