Koncert školního pěveckého sboru Lukášek v Domově Čujkovova

Pátek 13. některým z nás evokuje smůlu a nepříjemnosti. O tom, že na pověry nemusí člověk vůbec dát, mě dnes přesvědčili naši žáci 2. stupně – členové školního sboru Lukášek.

Právě na páteční dopoledne byl naplánován jejich koncert pro klienty Domova seniorů Čujkovova v Ostravě-Zábřehu. Pod vedením sbormistryně paní učitelky Kramarenkové připravili pásmo s adventní tématikou. Řady zpěváků posílili i někteří naši bývalí žáci. Chlapy z loňské IX.C nebylo možné přehlédnout – a samozřejmě také přeslechnout. Velkým sálem se nesly tóny písniček nejen s vánoční tématikou, všichni si společně zazpívali i „Anička, dušička“ nebo „Černé oči jděte spát“. A věřte, že slova si někdy pamatovali lépe ti dříve narození – třeba i devadesátiletí.

Paní učitelka Kramarenková svým empatickým a vstřícným přístupem vytvořila skvělou atmosféru a zapojila i přítomné hosty, kteří zpěváky doprovodili tleskáním a hrou na perkusní nástroje. Na závěr děti rozdaly babičkám a dědečkům vyrobená přáníčka a ozdobné vánoční andělíčky.

Veselá předvánoční nálada tak doprovázela celé dopoledne a zpříjemnila tak zmíněný pátek 13. nejen seniorům, ale i našim žákům. Všem zpěvákům i sbormistryni patří velké poděkování! Jak jsem zaslechla na chodbě: „Tuž pěkně ty děcka ta pani učitelka vedě a pěkně sme se zazpivali, bylo to fajne!“

Prohlédněte si fotovideo.

Mgr. Petra Kalousková, ředitelka školy