Den jazyků 2019

Dne 2. října 2019 proběhla jazyková soutěž pro základní školy pod hlavičkou celosvětového Dne jazyků, soutěž organizovala Obchodní akademie Ostrava-Mariánské Hory.

Účast byla obrovská – přes 130 žáků toužících uspět. Zájem o soutěž byl dokonce tak velký, že některé školy musely být z kapacitních důvodů odmítnuty, proto nás těší, že Lukáška mohla být u toho.

Naše škola byla zastoupena vybranými žáky osmých tříd, jejichž úkolem bylo zodpovědět otázky ve vědomostním kvízu, který se týkal nejen stránky jazykové, ale také zeměpisné či dějepisné. Kromě Španělska, Ruska, Německa či Francie byly v kvízu zastoupeny i anglicky mluvící země. Mezi další úkoly soutěžících patřilo procházet různá stanoviště a společnými silami v týmech prokazovat své znalosti: přiřazovat obrázků k názvům, vyzkoušet si výslovnost jazykolamů v cizích jazycích, soutěžit v netradičním ruském Riskuj či ochutnávat tradiční pokrmy z již zmiňovaných zemí.

ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové se může pyšnit prvenstvím v této soutěži, které žáci získali za nejvyšší počet bodů ve vědomostním kvízu. O to sladší vítězství bylo, když proti nám soupeřili žáci starší, a to především z ročníků devátých. Nadšení z výhry bylo na žácích znát, proto doufáme, že příští rok budeme opět moci všechny nabyté znalosti a dovednosti prezentovat.

Další informace o Dni jazyků 2019.

Prohlédněte si fotografie i diplom.

Mgr. Vendula Fukalová