Po roce opět hlásíme, že jsme „uběhli“ čtenářský maraton. Jedno krásné středeční odpoledne jsme věnovali kultuře. V čase téměř totožném s loňským – 3 hodiny a 55 minut – představilo 36 čtenářů ze 4. – 9. ročníku svou oblíbenou knihu.

Potvrdilo se nám, že mezi mladšími žáky stále přetrvává zájem o knihy plné humoru Babička drsňačka, Prevítovi, Můj nejhorší školní rok nebo Nové Mikulášovy patálie. Ti starší si oblíbili dobrodružnou literaturu – Dvacet tisíc mil pod mořem, Dva roky prázdnin, partu Rychlých šípů, trilogii Pán prstenů nebo Poseidonova syna Percyho Jacksona – nebo je oslovily knihy vycházející z osudů a problémů teenagerů – Alexa – cvičitelka koní, Hvězdy nám nepřály, Papírová města, Já nejsem neviditelná, Štěstí na dosah a jiné.

I letos bylo odměnou pro čtenáře losování tomboly o knižní ceny sponzorované z dotace Statutárního města Ostravy k projektu „Generační souznění“. Oblíbené knihy nám byly inspirací pro rozšíření fondu školní knihovny. V září se můžete těšit na několik desítek nových knih zakoupených díky Spolku rodičů a přátel školy.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Lenka Jeřábková

Projekt byl podpořen Statutárním městem Ostrava.