Z Frenštátu do Kopřivnice

Dne 5. listopadu 2016 se uskutečnil další výlet, tentokrát byl zaměřen na poznávání okolí Frenštátu pod Radhoštěm a Kopřivnice.

Vlakem z Ostravy – Vítkovic jsme dorazili až do Frenštátu a po překonání města jsme konečně začali stoupat jedinou strmou stezkou na dnešní trase směrem na Janíkovo sedlo. Užili jsme si výhled na Červený kámen, ten jsme ale tentokrát minuli a vyrazili přímou cestou na Raškův kámen, což je kus skály, na němž je zřízena vyhlídka a přes obrovskou výšku stromů v okolním lese je z ní vidět do daleka do široka (jak je ostatně patrno i z doprovodného fotomateriálu). Odtamtud jsme pak po trase postupně navštívili Bezručovu vyhlídku, zastavili jsme se u Husova dubu a své putování jsme zakončili ve zříceninách hradu Šostýn, kde jsme se parádně vyřádili např. při hře na schovávanou.

Příjemně unaveni jsme pak z Kopřivnice odjeli vlakem domů s přestupem ve Studénce. Kromě mé maličkosti se výletu zúčastnilo 5 chlapců ze 7. A – Kristian Markov, Michal Tašek, Václav Zbořil, Dominik Vidlička a Filip Trojka, jedna dívka z 8. třídy – Lucie Burová a moje dcera Terezka.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Dan Fešárek