Cyklovýlet 7.A – Klimkovice

Přibližně před 3 týdny – v den státního svátku svatého Václava – jsem  se zájemci z řad žáků i s některými jejich rodiči absolvoval cyklovýlet. Sraz jsem stanovil na začátek Bělského lesa poblíž restaurace Dakota v 09.00 hod. ráno. Trasu jsem pochopitelně volil tak, abychom se v maximální možné míře vyhnuli silničním tahům, takže od začátku naší cesty jsme museli jen 2x překonat silnici: poprvé v Ostravě-Výškovicích, podruhé v Polance nad Odrou v místě, kterému se mezi místním obyvatelstvem říká Honcula. Až do Košatky se však jede výlučně po cyklostezkách nebo po polních, či lesních cestách. Jediný zádrhel nás čekal po cestě z Košatky do Jistebníku. Celý tento úsek je, bohužel, nutno absolvovat po hlavní silnici zakončené sice přehledným, ale dopravně poměrně složitým železničním přejezdem. My jsme ho nakonec museli absolvovat 2x. Rozhodli jsme se totiž udělat si v Jistebníku přestávku v jednom z občerstvovacích zařízení a pak jsme se museli vracet zpět na cyklostezku vedoucí kolem polaneckých rybníků.

Cílem naší cesty byly Klimkovice, kde jsme si v místě k tomuto účelu určeném udělali delší pauzu, vydováděli se a opekli buřty.

Cesta zpět už nebyla na kilometry tak náročná, neboť jsme z Klimkovic po cyklostezce projeli Polanku nad Odrou až k Honculi a cestu odtud až na místo rozchodu všichni již obstojně znali. Pochopitelně, že jsem své svěřence doprovodil.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Dan Fešárek