Lukáška v Krevním centru Ostrava

Aktuality

V pondělí 30. listopadu 2015 se žáci 9. ročníku ZŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce zúčastnili exkurze do Krevního centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Exkurze byla velice zajímavá a moc se nám líbila. Před samotnou prohlídkou jsme si se zdravotní sestřičkou povídali o aspektech dárcovství krve. Všichni jsme rovněž dostali informační leták s důležitými informace pro nás – potenciální dárce krve. Pak jsme se vydali po stopách dárců krve, s několika jsme se i potkali, např. v laboratoři, jídelně nebo dokonce během samotného odběru krve či krevní plazmy. Následně jsme pokračovali do místnosti plné lednic s krevními vaky. Během celé exkurze jsme měli celou řadu dotazů.

Přesvědčili jsme se o tom, že darovat krev je třeba. Doopravdy se není čeho bát! Někteří žáci se již nyní rozhodli, že v budoucnu (po dosažení plnoletosti) budou svou krev darovat.

Touto cestou bychom rádi poděkovali Bc. Naděždě Kalužové a celému personálu za obohacující a motivující prohlídku ostravského Krevního centra.

Mgr. Martina Veřmiřovská

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.