Jeseník – Hustopeče… další turistický výlet

Jeseník nad Odrou – Hustopeče nad Bečvou

Dne 9. května 2015, den po 70. výročí ukončení 2. světové války, se uskutečnil další z mnoha výletů 5. A třídy. Tentokrát se jednalo takřka o rodinnou akci, protože kromě Petra Prochovníka, Vaška Zbořila, Terezky Bittnerové a Terezky Slovákové, tam zbylí účastníci byli buď se svými rodiči (Bára Babičová, Kája Levická, Terezka Fešárková)nebo s celými rodinami (Petr Gondek).

Tentokrát šlo o pohodovou 13-kilometrovou procházku, která navíc většinu cesty vedla nejen mimo komunikace hromadné dopravy, ale také mimo turistickou značku. Cesta necesta nás vedla okraji polí nebo luk, kopírovali jsme meandry vodních toků a chvílemi je také přecházeli přes poměrně vratké a také mokré lávky, což dodávalo naší výpravě nádech dobrodružnosti.

Cestou jsme si hráli na honěnou nebo slovní fotbal, takže nám kilometry rychle ubíhaly. Ani jsme se nenadáli a byli jsme u cíle naší pouti – v Hustopečích nad Bečvou. Avšak místní občerstvovna nás zklamala. Kromě piva, dalších alko i nealko nápojů, chipsů, tyčinek a oříšků nenabízela nic teplého do žaludku, takže jsme museli utrmácení a hladoví dojet až domů.

Přesto se těšíme na další nová dobrodružství, která nás jistě již nedočkavě vyhlížejí.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Mgr. Dan Fešárek