Vítkov (Podhradí) – Hradec nad Moravicí

V sobotu 26. 4. 2015 se uskutečnil další výlet turistického kroužku. Vlakem 08.52 z Ostravy – Svinova jsme se s jedním přestupem v Suchdole dopravili až do Vítkova, odkud jsme podnikli turistickou vycházku malebnými zákoutími podél řeky Moravice až ke splavu a zde jsme uhli doleva a kolem žimrovického náhonu, kterým proudí voda k žimrovickým papírnám jsme došli až do Žimrovic.

Cestu jsme si opravdu užili. Zašplhali jsme si na skály, nemohli jsme se vynadívat na hbitou užovku a velké množství ještěrek (malých i větších), pozorovali jsme na pastvinách stáda skotu, přebrodili jsme potok (co na tom, že vedle nás byla slušná lávka) a na pokraji sil se dovlekli až do Žimrovic do překrásné občerstvovny. Její součástí byl rozsáhlý dětský areál. My dospělí jsme se nestíhali divit, jak – jakoby mávnutím kouzelného proutku – přestaly naše dětské účastníky bolet nohy.

Výletu se zúčastnilo celkem 11 osob. Kromě mé maličkosti i 2 maminky (paní Babičová s jednou a paní Gondková se dvěma svými ratolestmi) a kromě Petra Gondka a Báry Babičové ještě Terezka Slováková, Vašek Zbořil, Jan Salga, Michal Tašek a Dominik Vidlička.

Všichni účastníci si zaslouží ohromnou pochvalu nejen za statečné zvládnutí 21 km, ale také za perfektní kázeň a chování v průběhu celého výletu.

Příští akce by se měla uskutečnit 9. 5. 2015 z Jeseníku nad Odrou do Hustopeče nad Bečvou.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Mgr. Dan Fešárek