Havířov – halda Ema – Ostrava

V sobotu 22. listopadu 2014 se uskutečnila další turistická vycházka městského charakteru. Jako se již stává pomalu tradicí v tomto školním roce, zúčastnili se jí opět jen žáci 5. A třídy.

Tentokrát se však žáci sešli opravdu v hojném počtu 11 účastníků a to v tomto složení: Jan Salga, Michal Tašek, Dominik Vidlička a Vašek Zbořil; děvčat bylo fyzicky přítomno sedm, budeme-li však počítat jen křestní jména, byly vlastně také čtyři: Bára Babičová, Kája Stela Levická, Katka Ztratilová a Terezky Kuglerová, Bittnerová, Slováková a Fešárková. A pokud by Filip Trojka nedostal od maminky na poslední chvíli tzv. „zaracha“ za chování ve škole, mohli jsme náš počet zaokrouhlit na tucet (12).

Výlet to byl pěkný. V sobotu ráno jsme se mohli všichni doma pěkně prospat, protože sraz na nádraží byl stanoven na půl desátou. Vlakem do Havířova jsme se přesunuli za pár minut a pěší přesun zpět do Ostravy se uskutečňoval jednak okrajovými městskými částmi, kam nikdo mockrát nezavítá, jednak polními, lesními a lučními pěšinami a byl ukončen u Mostu Miloše Sýkory. Pak jsme se s dětmi už jen přesunuli k tramvaji (jednička nám ujela před nosem, proto jsme museli 20 minut počkat na další) a 15 minut po 16. hodině jsme už vystupovali u polikliniky v Hrabůvce. Tam si děti vyzvedli rodiče.

Počasí nebylo zrovna ideální, na druhou stranu je třeba říci, že nepršelo a cestou jsme si užili docela dost zábavy.

Všem dětským účastníkům výpravy chci na tomto místě poděkovat za velmi statečný turistický výkon a pochválit je za slušné chování.

Mgr. Dan Fešárek

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.