Starobělský okruh

Po loňském výpadku jsme se rozhodli letos obnovit činnost turistického kroužku, který již několik let působí na naší škole a zahájili jsme novou sezonu stylově – absolvováním Starobělského okruhu.

Na patnáctikilometrovou trasu jsme vyrazili v sobotu 13. září ’14 v 10 hodin dopoledne z konečné zastávky v Ostravě – Zábřehu. Prvních 10 minut to vypadalo na velmi nepříznivé počasí, ale než jsme prošli kolem restaurace Koliba, přestalo pršet, vzápětí se i trochu oteplilo a odpoledne nás dokonce na naší pouti provázelo i sluníčko.

Trasa výletu nebyla nijak zvlášť náročná, cílem bylo jít a pozorně se rozhlížet kolem sebe – ostatně (jak zjistíte z obrazové přílohy) bylo na co koukat. Jediné, co jsme nestihli vyfotit, byly srny vyplašené v travnatém pásu asi 10 metrů od nás. Než jsme stihli sáhnout po fotoaparátech, zmizely ve vzdáleném lesním porostu. Jedinou nepřízní osudu, s kterou jsme se museli potýkat valnou část trasy, byly rozbahněné cesty a cestičky, přesto se však dalo za zvýšené opatrnosti projít suchou nohou, což se nám všem podařilo. Kromě mé maličkosti se výletu zúčastnili Tereza Bittnerová a Tereza Slováková z 5. A a Jan Rehanek z 8.B

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Mgr. Dan Fešárek