Rizika internetu – Bezpečný internet

Aktuality

Ve spolupráci se Sdružením rodičů a přátel školy se 19. listopadu 2013 uskutečnil blok vzdělávacích programů pro žáky a rodiče. Přednášejícím byl Mgr. Lukáš Látal z občanského sdružení Nebuď oběť! Rizika internetu a komunikačních technologií.

Nejprve žáci 5. ročníku absolvovali program Řidičský průkaz internetového surfaře a seznámili se s Desaterem bezpečného internetu.

V odpoledních hodinách pak proběhla přednáška pro rodiče. Jejím cílem bylo prostřednictvím diskuse upozornit rodiče na nejaktuálnější problémy dnešního kyberprostoru – kyberšikanu, stalking (pronásledování), kybergrooming (manipulování), vytváření fakebooků (falešných profilů) a nabídnout jim možnosti kontroly dětí a způsoby řešení případných problémů.

Zúčastněné rodiče přednáška zaujala a rádi uveřejňujeme ohlas paní Věry Jiroutové:

„Dobrý den, chtěla jsem jen poděkovat za velmi poučnou přednášku ohledně nebezpečí PC pro děti. Nejenže to bylo velmi zajímavé a přínosné, ale pan přednášející uměl zaujmout a rychle a vtipně reagoval na dotazy rodičů. Určitě bych to doporučila všem rodičům. Děkuji škole za umožnění mé účasti.

S pozdravem V. Jiroutová“

Také děkujeme za pozitivní ohlas.

Mgr. Lenka Jeřábková

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.