Do začátku nového školního roku…

Aktuality

Také už se nemůžete dočkat? Nebo naopak raději zavíráte oči před útočícími slogany „Škola volá…“? Ať tak, či tak, máme tady září a realitě nikdo z nás neunikne. Pokud patříte spíše mezi zvědavce, nebo se chcete prostě jen připravit na nejhorší 🙂 – je tady pro vás několik informací o nadcházejícím školním roce 2013/2014.

Škola se otevře v pondělí 2. září 2013 v 8 hodin, kdy slavnostně přivítáme nejen naše prvňáčky, ale všech 365 žáků základní školy. Oproti loňskému roku otevíráme celkově o 3 třídy více, ve 4. ročníku jsme zřídili specializovanou třídu 4. C, ve které bude učit naše nová kolegyně – paní učitelka Veronika Tkačuková.

Letos nás čekají i další změny. Paní učitelka Hudcová přijala práci blíže ke svému bydlišti, výuku chemie a přírodopisu bude proto zajišťovat nová paní učitelka Jana Macurová. Další posilou pedagogického sboru bude na 2. stupni paní učitelka Simona Folkertová, se kterou se budete moci setkat třeba v hodinách německého jazyka nebo občanské výchovy. Ve výuce výtvarné výchovy se na 2. stupni opět setkáte se známou tváří paní učitelky Anny Hajné.

Do zahraničí zamířila pracovat paní učitelka Tomaníková, ale ve výuce angličtiny se můžete těšit na rodilého mluvčího z USA pana učitele Deana Russela Maye. Tento náš nový kolega umí i česky, pro žáky i učitele však bude určitě velmi přínosná hlavně příležitost konverzovat s ním anglicky. Není samozřejmě možné, aby vedl všechny jazykové skupiny na 1. a 2. stupni, ale budeme se snažit, aby v průběhu celého školního roku měli příležitost slyšet angličtinu „v původním znění bez akcentu“ všichni žáci.

Protože se během prázdnin zapsalo do naší školy i několik nových žáků na 1. i 2. stupni, budete se moci skamarádit i s novými spolužáky. Doufám, že jste si o prázdninách dostatečně odpočali a do nového školního roku vstoupíte s elánem a chutí dozvědět se něco nového.

Všem prvňáčkům přeji, aby se jim ve škole líbilo a zvládli všechny nástrahy abecedy a světa čísel. Deváťákům pak držím palce, aby překonali svou pubertu a podařilo se jim úspěšně zvládnout přijímací zkoušky na střední školy. A všem žákům, učitelům i zaměstnancům, aby pro ně byl nadcházející rok plný úspěchů, úsměvů a pohody!

Mgr. Petra Kalousková, ředitelka školy