Jarní pozdrav ze soutěže Mladý zahrádkář

Naši žáci se účastnili v květnu 2013 obvodního kola zahrádkářské soutěže na ZŠ Březinova a městského kola na školním statku v Nové Vsi. Krásné 4. místo získala Terka Köglerová ze 6.B. třídy. Všichni soutěžící obdrželi velmi hezké ceny: baťůžky, kšiltovky, klíčenky, průpisky i jiné drobnosti. Své znalosti dokazovali v testech i v poznávání rostlin.

Zahrádkářský svaz (nejstarší na Ostravsku, založen v roce 1924) pro nás pořádá každoročně odborné exkurze. A co pro nás připravili letos?

S černými mraky za zády jsme se ve čtvrtek 23. května 2013 vydali autobusem po dálnici směr Olomouc a pak úzkými silničkami až na hrad Úsov, kde jsme navštívili lovecko-lesnické muzeum. Čekání na průvodce si žáci užívali ve sklepě, kde si hráli piškvorky, stavěli hrad z dřevěných kostek, točili bludištěm a hádali koření. Tak tohle mít ve škole!!! V muzeu jsme obdivovali úlovky nejen z českých, ale i z afrických a amerických lesů a řek.

Náš vysoký modrý autobus nás převezl na další div naší přírody: Arboretum Makču Pikču u Šternberku. Tak to bylo něco! Hodina na prohlídku byla příliš málo. Někteří mladí zahrádkáři si nakoupili do svých zahrádek skalničky i kaktusy (foto TADY).

Celý den jsme zvládli bez deště, v arboretu na nás vykouklo i slunce, a tak jsme prožili opět jeden krásný den obohacený novými dojmy.

Poděkování patří všem účastníkům za pěkné chování a vzornou reprezentaci naší školy.

Diplom Terezy Köglerové za 4. místo v soutěži najdete TADY.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Mgr. Jana Lacigová