Office Arena 2013 – Marek Hanuš 12. nejlepší z ČR!!!

Office Arena 2013 je druhým ročníkem soutěže odborných znalostí a využívání aplikací Microsoft Office. Organizátorem soutěže je Microsoft Česká republika. Cílem soutěže je zhodnotit a porovnat znalosti žáků základních  a středních škol v celé České republice.

Jediným žákem, který se do soutěže Office Arena 2013 dobrovolně z celého druhého stupně naší školy přihlásil, byl Marek Hanuš ze třídy 9.A. V průběhu února 2013 pracoval samostatně na zadání školního kola, v němž bylo jeho náročným úkolem zpracovat projekt návštěvy slovenských spolužáků v naší škole. Marek pro ně musel vymyslet a připravit pětidenní program, zajistit ubytování, sepsat bližší informace o zajímavostech našeho města či kraje a také dodržet rozpočet celého projektu. Vše samozřejmě fiktivně “jen jako” – to aby porotě dokázal, jak dokonale ovládá Microsoft Word, Excel a PowerPoint. Záludnost tohoto školního kola soutěže Office Arena 2013 však nespočívala jen v odborných znalostech produktů Microsoft. Současně bylo totiž nezbytné, aby každý soutěžící předvedl a uplatnil svůj všeobecný přehled a spoustu dobrých nápadů pro uskutečnění celého soutěžního projektu.

A Marek Hanuš splnil vše dokonale – ve školním kole soutěže Office Arena 2013 se v rámci celé České republiky umístil na 12. místě!!! Gratulujeme mu a přejeme hodně sil a štěstí do postupujícího krajského kola.

Výsledky školního kola soutěže najdete TADY.

Markův soutěžní projekt Výlet do Ostravy si můžete prohlédnout tady:

Mgr. Václav Vávra