Soutěž ve finanční gramotnosti – 11. místo v okresním kole

Soutěž Finanční gramotnost je určena všem žákům 2. stupně základních a všech typů středních škol. Je rozdělena do dvou kategorií. Naši žáci byli zařazeni do 1. kategorie, která je určena pro 6. až 9. ročník ZŠ, 1. až 4. ročníky osmiletých gymnázií a 1. a 2. ročníky šestiletých gymnázií. Soutěž vychází ze standardů finanční gramotnosti a jejím cílem je otestovat a rozšířit znalosti žáků v dané oblasti.

Letos byla soutěž zařazena do rozvojového programu MŠMT ČR „Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2012 – Excelence středních škol 2012“, který oceňuje práci pověřených pedagogů spojenou s účastí žáků a škol v soutěži. Účast v této soutěži je zcela dobrovolná, bezplatná. Školní, okresní a krajská kola probíhají online za dozoru odpovědného pedagoga. Soutěž probíhá formou testu a výběru správné odpovědi za čtyř možností, přičemž rozhoduje rychlost a počet správných odpovědí.

V letošním 4. ročníku se do školních kol přihlásilo 804 škol a soutěžilo 48 610 žáků. Žáci, kteří obsadili první tři místa ve školním kole, utvořili tým a postoupili do okresního kola.

Na naší škole se umístili na 1.–3. místě tito žáci: Filip Hrušovský (9.A), Patrik Kubiš (8.A) a Veronika Kokešová(8.A). Jako náhradníci na 4.-6. místě se umístili: Veronika Sluková (7.A), Marek Hanuš (9.A) a Petr Gebauer (7.B).

V okresním kole nás reprezentovali: Filip Hrušovský, Patrik Kubiš a nemocnou Veroniku Kokešovou nahradila Veronika Sluková. V okresním kole bylo celkem 15 otázek. Náš tým měl celkem 12 správných odpovědí za 13,5 minuty. Tím naše škola obsadila 11.místo.

Všem žákům gratulujeme a děkujeme za účast!

Více informací o dané soutěži naleznete na stránce: http://www.fgsoutez.cz

Mgr. Martina Tomaníková