Soutěž Sapere – 2. místo v okresním kole

Sapere je mezinárodní nezisková organizace se sídlem v Bruselu, která sdružuje partnerské organizace napříč Evropou. Sdružení Sapere si klade za cíl přispívat zdraví a zdravému životnímu stylu různými vzdělávacími programy. Ke sdružení Sapere přistoupila společnost COFET, a. s., která  vytvořila soutěž „Sapere-vědět jak žít“.

Tato soutěž klade důraz na rozvoj teoretických a praktických znalostí z oblasti zdravé výživy a vyvážených stravovacích návyků, včetně zdravého životního stylu. Snaží se podněcovat pedagogy a žáky, aby se o tuto problematiku více zajímali. Účast v této soutěži je zcela dobrovolná, bezplatná. Soutěž je rozdělena do tří kategorií. Naši žáci patřili do druhé kategorie, která je určena pro 6. až 9. ročníky ZŠ, 1. až 4. ročníky osmiletých gymnázií a 1. a 2. ročníky šestiletých gymnázií.  Soutěž probíhá formou testu a výběru správné odpovědi za čtyř možností, přičemž rozhoduje rychlost a počet správných odpovědí.

Školní, okresní a krajská kola probíhají online za dozoru odpovědného pedagoga.

V letošním 3. ročníku se do školních kol přihlásilo 516 škol, soutěžilo 28 219 žáků. Žáci, kteří získali první tři místa ve školním kole, utvořili tým a postoupili do okresního kola.

Na naší škole se umístili na 1.–3. místě tito žáci: Petkovová Nikola (9.A), Moravcová Adéla (9.A), Bindačová Daniela (9.A). Jako náhradníci na 4.-6. místě se umístili: Pavelová Dominika (8.A), Maradová Zuzana (8.A), Ostružka Jakub (7.A)

V okresním kole nás reprezentovali: Petkovová Nikola, Bindačová Daniela a nemocnou Adélu Moravcovou nahradila Pavelová Dominika. Náš tým měl zodpovědět celkem 15 otázek. Dívky zodpověděly 14 otázek správně za 4 minuty!  Tím získaly krásné druhé místo v okresním kole!

Všem žákům děkujeme za účast a stříbrným dívkám gratulujeme!

Více informací naleznete na www.saperesoutez.cz.

Mgr. Martina Tomaníková