Vánoční florbalový turnaj 2012

Aktuality, Sport

Poslední den školy před vánočními prázdninami se letos nesl ve sportovním duchu. Na předem avizovaný florbalový zápas se pilně připravovaly obě soupeřící strany. Žáci vybírali v internetovém hlasování nejlepší zástupce děvčat a chlapců z jednotlivých tříd 2. stupně, učitelé zase schopné sportovně nadané kolegy, u nichž nehrozí riziko infarktu při každém náznaku intenzivnějšího pohybu.

A tak po úvodních dvou vyučovacích hodinách, které se nesly v poklidné náladě vánočních besídek, nastoupily proti sobě v tělocvičně dva hvězdné týmy. All stars team žáků tvořili: Tereza Köglerová, Eliška Pratková, Jana Vojcíková, Katka Návratová, Veronika Kokešová, Kate Klecandová, Lukáš Zátopek, Tomáš Janoš, Martin Slobodník, Martin Dobeš, Adam Kalina a David Kacíř. V barvách hvězdného týmu zaměstnanců školy nastoupili: Dita Nitschmannová, Gabriela Koláčová, Eva Panáčová, Silvie Pidrová, Dan Fešárek, Jiří Andrys, Roman Olša a Dalibor Močigemba. Za družstvo žáků se v brance objevil Honza Vitonský ze 7. A, učitelé si vzali posilu z řad bývalých žáků a v brance se na jejich straně objevil loňský deváťák – letošní gymnazista Matouš Lepiarz.

Zápas hraný s plným nasazením byl zahájen soubojem hoši versus muži – zaměstnanci. Zápolení zkušených matadorů s mladistvým elánem bylo velmi vyrovnané, obě mužstva bojovala jako o život. Brankáři na obou stranách měli stále co dělat, často zachraňovali své týmy před vyloženými šancemi soupeřů. Však také Honza Vitonský i Matouš Lepiarz byli po zápase spolu s Adamem Kalinou vyhlášeni jako  nejlepší hráči.

Pěkný pohled byl i na obě družstva hráček. Starší i mladší dívky se do boje pustily se stejným zápalem jako muži. Zatímco mužské části týmu zaměstnanců se podařilo uhájit nulu, dámy učitelky obdržely bohužel do sítě od svých žaček dva kousky.

Přestávku v zápase zpestřilo skvělé svižné vystoupení děvčat z 1. stupně v čele s „Miss Zumbou“ paní učitelkou Nitschmannovou. Druhou přestávku jsme zase využili k soutěži v hodu na koš, kdy vylosovaní šťastlivci měli možnost vyzkoušet si svou trefu a získat zaslouženou odměnu.

Celý zápas byl velmi napínavý, po pěti minutách se vždy střídaly souboje mužských a ženských týmů. První gól vsítila děvčata, poté se povedlo mužům zaměstnancům zvrátit stav na 1:2. Florbalovou čest kantorů zachraňovali pan učitel Jiří Andrys a pan školník Dalibor Močigemba, autoři dvou gólů. Děvčata se ale nenechala zastrašit a vyrovnala na 2:2. Ani v posledních minutách zápasu, kdy se všichni hráči opravdu vydali z posledních sil, se nikomu nepodařilo vsítit rozhodující branku, protože síly byly velmi vyrovnané. I přes hlasité fandění a podporu obou týmů tak vše nakonec skončilo plichtou. Za vítěze – nebo spíše vítězky byly po zápase vyhlášeny dívky – žákyně 2. stupně, protože na rozdíl od kluků (kteří ovšem také hráli jako o život) daly týmu starších, zkušenějších kantorek dvě branky. A tak medaile a putovní vánoční pohár mohla zvednout nad hlavu děvčata – zástupkyně jednotlivých tříd 2. stupně.

Děkuji všem účastníkům letošního florbalového zápasu za velké sportovní nasazení, divákům za hlasité fandění, rozhodčímu Patriku Hrbáčovi za spravedlivé a nekompromisní „pískání“, panu zástupci Vávrovi za přípravu hlasování a fotodokumentaci turnaje a panu učiteli Olšovi za organizaci vydařeného sportovního dopoledne.

Tak v nadcházejícím novém roce pilně trénujte, pracujte na své kondičce a za rok zase v tělocvičně ahoj!

Krásné Vánoce a mnoho úspěchu v novém roce přeje všem Petra Kalousková, ředitelka školy

Video z turnaje najdete TADY.

Fotografie si můžete prohlédnout tady: