Pasování prvňáčků 2012

V úterý 27. listopadu 2012 převedli naši šikovní prvňáčci, jak skvěle už zvládají čtení, psaní i počítání.

Svými staršími kamarády byli totiž pasováni na prvňáky! Vše, co se od září prvňáčci naučili, jim předaly jejich třídní učitelky Eva Panáčová a Dita Nitschmannová.

Pasování ve třídě 1.A:

Počínaje dneškem budu vcházet denně mezi žáčky- velké prvňáčky. Na tyto byly totiž dnes dětičky pasovány obrovským mečem mého bývalého žáka Filipa Součka. Předtím však musely složit “prvňákovskou maturitu”, takže to rozhodně nebylo jen tak – zadara :-). Dětičky zakusily trému, když musely samostatně vypočítat příklad a přelouskat větu z připravené psí kostičky. Všichni to zvládli bravurně a jsem na ně opravdu pyšná, stejně jako byste měli být i Vy – rodičové. :-). Děkuji Vám za příjemný, vstřícný a pohodový večer. Užila jsem si ho doufám, že stejně jako Vy.¨

Fotografie najdete ZDE.

Mgr. Eva Panáčová

Pasování ve třídě 1.B:

V úterý 27. 11. 2012 proběhlo na naší škole slavnostní pasování prvňáčků. Děti se od září naučily již spoustu věcí, které chtěly ukázat rodičům, prarodičům, tetičkám, strejdům i sourozencům. A tak předvedly, že už zvládnou číst, počítat, umí pěkně zpívat, hrát na hudební nástroje, no prostě že už jsou všichni opravdoví školáci. A proto si všechny děti právem zasloužily být rytířským mečem slavnostně pasovány na prvňáky a z rukou starších žáků obdržely medaile, drobné pozornosti a samozřejmě nějakou tu sladkost. Všem prvňáčkům blahopřejeme a přejeme jim jen samé školní úspěchy, spoustu kamarádů a mnoho příjemných chvil strávených ve školních lavicích.

Mgr. Dita Nitschmannová

Fotografie si můžete prohlédnout tady: