misePLUS+

Aktuality

„Agente, vítej na tajné doméně misePlus+. Zemi okupují „Energožrouti“, nebezpečná stvoření, která se s oblibou usazují v nehospodárných spotřebičích a v mozku plýtvajících osob. Svými chapadly z nich vysávají energii, kterou potřebují k životu a růstu. Tvým posláním je šetřit tradiční zdroje energie, a tak odvrátit hrozící nebezpečí jejich vyčerpání. Budeš bojovat s energožrouty a plnit další úkoly misePlus+.“

Těmito slovy začal týden (od 19. listopadu 2012) alternativního učení pro druhé, třetí, čtvrté, páté a šesté ročníky. Žáci se dozvěděli, jak nám elektrická energie pomáhá a usnadňuje život. Dnes si život bez pomoci elektrické energie neumíme představit. Díky ní můžeme svítit v ulicích i domovech, ohřívat vodu, vařit i péct jídlo, vytápět byty, dívat se na televizi, pracovat na počítači a využívat celou řadu dalších důležitých spotřebičů. Ve většině případů je elektřina neviditelná a dobře nám slouží, ale při nesprávném a neopatrném zacházení může být velmi nebezpečná, může zranit nebo dokonce i zabíjet.

Žáci se proto seznámili se zásadami, které je nutné dodržovat při kontaktu s elektrickým proudem. Také se dověděli o takzvaných „Energožroutech“, kteří se ukrývají v nehospodárných domácích spotřebičích a zbytečně utrácejí naše peníze. Pomocí her a soutěží získali informace, jak ušetřit nejen energii, ale také peníze. Ušetřená energie je přínosem nejen pro jejich peněženku, ale také pro přírodu.

Mgr. Silvie Pidrová

Fotografie si můžete prohlédnout TADY. Web celého projektu najdete TADY.