Školní výlet 6.A a 6.B – Dlouhé Stráně

Aktuality

Dne 24. května 2012 jely šesté třídy na školní výlet na Dlouhé Stráně. V 8 hodin jsme vyjížděli  autobusem od školy přes Hrabyni, Opavu, Bruntál, Rýmařov a Velké Losiny do Koutů nad Desnou.

V Kouteckém lese jsme si prohlédli různé ukázky dřevěných soch. Poté jsme pokračovali už i s panem průvodcem na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně. V informační místnosti nás seznámil s provozem, zhlédli jsme video a vyplnili pracovní listy. Hrajeme o ceny, které věnovala Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje. Autobusem jsme vyjeli k Dolní i Horní nádrži, kterou jsme si celou obešli. Vál tam silný vítr a bylo vidět i na Praděd.

Ke škole jsme se vrátili o půl sedmé. Byl to pěkný výlet. Moc jsme si ho užili.

Napsal Matěj Mičian ze 6.A.

 

Dne 24. května 2012 se uskutečnil školní výlet šestých tříd spojen s exkurzí na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně v Jeseníkách. Organizaci zajistila v rámci projektu „Technické vzdělání – Brána k úspěchu“  p. Ing. Pavla Břežná, koordinátorka  Krajské hospodářské komory Severomoravského kraje. Žáci platili pouze vstupné 50 Kč, doprava byla hrazena grantem EU.

Po příjezdu do Koutů nad Desnou jsme navštívili Koutecký les s přírodním skanzenem dřevěných soch, které zobrazují místní tradiční řemesla. Prohlídka elektrárny byla vzorně zajištěna. Žáci vyplňovali pracovní listy, někdy byl i pan průvodce překvapen jejich otázkami. Hrálo se o ceny (pozornost  KHK MSK). Největším zážitkem byla prohlídka horní nádrže: výhled na Praděd a neskutečně silný vítr (kšiltovka odvátá z hlavy do nádrže). Možná, že tato exkurze otevře “bránu” některému šesťákovi k jeho budoucímu povolání.

Napsala Mgr. Jana Lacigová, tř. uč. 6.A

Fotografie Petra Olšáka (žáka třídy 6.B) si můžete prohlédnout TADY.

Náhledy fotografií: