Krajské kolo Přeboru škol v orientačním běhu Moravskoslezského kraje 2012

Dne 23. května 2012 proběhlo v Třinci krajské kolo Přeboru škol v orientačním běhu Moravskoslezského kraje 2012. Naše škola se do finále probojovala z městského kola soutěže, které se konalo na ZŠ B. Dvorského v Ostravě-Bělském Lese. Třicet nejúspěšnějších sportovců (20 žáků 2. stupně a 10 žáků 1. stupně) se tedy vydalo do Třince reprezentovat naši školu a změřit síly s ostatními běžci z celého Moravskoslezského kraje.

Sportovci měli jako obvykle za úkol zorientovat se podle mapy a buzoly v neznámém terénu, do průkazky vyznačit všechny příslušné kontroly určené pro danou kategorii a samozřejmě celou trať zvládnout v co nejkratším čase. A opět jsme slavili úspěchy. Všichni běžci  dosáhli výborných výsledků, v kategorii H5 se na 1. místě umístil Jakub Neděla ze 4.A! V celkovém hodnocení se 1. stupeň naší školy umístil na 2. místě a 2. stupeň na 4. místě z celkového počtu šesti, resp. osmi přihlášených škol.

Všem účastníkům tedy děkujeme za perfektní sportovní výkony a věříme, že i v příštích letech zůstanou tomuto sportu nakloněni, abychom mohli slavit další a další úspěchy. Zvláštní poděkování patří také panu učiteli Mgr. Josefu Zajícovi, který žáky naší školy k tomuto sportu stále vede a soutěže v orientačním běhu s obrovským nasazením také pořádá a organizuje.

Mgr. Dita Nitschmannová a Mgr. Roman Olša

Podrobné výsledky si můžete prohlédnout TADY a TADY.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.