Den orientace v přírodě 2011 – článek, výsledky

Sport

V úterý 25. října 2011 se uskutečnilo Finále škol 2011 – XXI. ročník závodu v orientačním běhu. Hlavním rozhodčím a organizátorem akce byl Mgr. Josef Zajíc. Nabízíme Vám článek i výsledky závodu.

Pořadatelé měli již v sedm hodin ráno všechno připraveno. Byly nachystány mapy pro orientační běh v měřítku 1:4000. Centrum závodu bylo v jídelně ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce, jejichž učitelé byli spolupořadateli závodu.

Po prezenci závodníků jednotlivých škol si děti vyplnily startovní průkazy a v osm hodin začal start závodu. V devět hodin začalo vydatně pršet, a tak se pohyb s mapou a busolou stal daleko dobrodružnějším.

Závod pro děti od 4. tříd až po poslední ročníky středních škol byl již čtvrtým závodem seriálu závodů v orientačním běhu S mapou běhá celá Ostrava 2011. Celkem se zatím závodů zúčastnilo 826 účastníků z řad dětí, mládeže a dospělých.

Seriál pokračuje v sobotu 29. října, kdy bude připraven závod v orientačním běhu – sprint jako Mistrovství Ostravy. Běhat se bude v Ostravě-Zábřehu od 11 hodin. Večer pak, ve stejný den, bude v Paskově u Ostravy závod v nočním orientačním běhu O pohár starosty města Paskova 2011. Závod se koná jako součást oslav povýšení obce Paskov na město.

Autorem článku je Mgr. Josef Zajíc, článek byl publikován na webu Novinky.cz TADY.

Fotografie najdete TADY.

Výsledky závodu si na celé obrazovce můžete prohlédnout TADY.

Náhled výsledků: